Tess och Nikka i Bli säker-podden
Foto: Johanna Uhrfeldt
Bli säker-podden

10-Year Challenge och onödiga lösenords­bytardagar

Nu är Bli säker-podden äntligen här! Varje fredag under våren kommer Karl Emil Nikka, tillsammans med Tess Hamark på Bredband2, att förgylla er morgon med en lättlyssnad säkerhetspodd på 15 till 20 minuter.

Som det hörs på namnet är podden tänkt som ett komplement till Bli säker-boken (”IT-säkerhet för alla”). I och med att den tryckta boken endast uppdateras en gång per år kommer podden att fylla en viktig roll ur ett aktualitetsperspektiv. Utöver att prata om ämnena som boken behandlar kommer Nikka och Tess nämligen att rapportera om aktuella händelser och besvara era lyssnarfrågor.

Veckans avsnitt

I det första avsnittet av Bli säker-podden pratar vi om de senaste veckornas viralsuccé: 10-Year Challenge. Många har spekulerat kring om det var Facebook själva som drog igång ”memen” för att få data att träna sin AI med (artificiella intelligens). Vi hävdar att så inte är fallet, men uppskattar ändå frågeställningen och den bakomliggande tankeväckaren. I veckans avsnitt berättar vi också om varför vi dissade Lösenordsbytardagen i söndags.

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Omtalat i avsnittet

Lästips i Bli säker-boken: Goda lösenordsvanor avhandlas i kapitel 5-7 samt kapitel 9.  

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Prenumerera gratis

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.