Podd #1 Onödiga lösenords­bytardagar

Nu är Bli säker-podden äntligen här! Varje fredag under våren kommer Karl Emil Nikka, tillsammans med Tess Hamark på Bredband2, att förgylla er morgon med en lättlyssnad säkerhetspodd på 15 till 20 minuter.

Som det hörs på namnet är podden tänkt som ett komplement till Bli säker-boken (”IT-säkerhet för alla”). I och med att den tryckta boken endast uppdateras en gång per år kommer podden att fylla en viktig roll ur ett aktualitetsperspektiv. Utöver att prata om ämnena som boken behandlar kommer Nikka och Tess nämligen att rapportera om aktuella händelser och besvara era lyssnarfrågor.

Veckans avsnitt

I det första avsnittet av Bli säker-podden pratar vi om de senaste veckornas viralsuccé: 10-Year Challenge. Många har spekulerat kring om det var Facebook själva som drog igång ”memen” för att få data att träna sin AI med (artificiella intelligens). Vi hävdar att så inte är fallet, men uppskattar ändå frågeställningen och den bakomliggande tankeväckaren. I veckans avsnitt berättar vi också om varför vi dissade Lösenordsbytardagen i söndags.

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Omtalat i avsnittet

Lästips i Bli säker-boken: Goda lösenordsvanor avhandlas i kapitel 5-7 samt kapitel 9.  

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar