Internetstiftelsen ger goda säkerhetsråd

Under årets början har Internetstiftelsen (före detta IIS) fokuserat mycket på säkerhet. Detta har både märkts i Internetstiftelsens sociala medier och på deras utbildningswebbplats Internetkunskap.se. Där finns en samling med korta filmer och guidande artiklar som lär ut grundläggande kunskaper inom IT-säkerhet och säkerhet på nätet.

Internetkunskap.se kan du bland annat läsa om hur kortuppgifter kapas, hur du skapar bra lösenord och hur du undviker att bli lurad på öppna wifi-nätverk. Tipsen kommer från några av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter, däribland Anne-Marie Eklund-Löwinder (säkerhetschef på Internetstiftelsen) och Peter Forsman (expert på nätbedrägerier).

Internetkunskap från Internetstiftelsen
Internetstiftelsens webbplats Internetkunskap.se ger goda säkerhetsråd.

Jag (Karl Emil Nikka) har också varit med och bidragit med information, tips och råd. Jag vet därför att det kommer fler artiklar inom kort. Följ gärna Internetstiftelsen på Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av fler goda tips kring IT-säkerhet (och besök deras helt nya webbplats som lanserades igår). Om du får ”blodad tand” och vill veta mer om ämnena som de avhandlar finns fördjupning om det mesta i Bli säker-boken.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar