Fax-maskin
Bli säker-podden

Eliminera e-posten

I flera tidigare Bli säker-poddar och krönikor har Nikka poängterat att han inte gillar e-post. I veckans avsnitt förklarar han varför, men Tess verkar inte helt övertygad om att alternativen som står till buds är tillräckliga. Veckans avsnitt varnar också för nätfiske på Linkedin och för falska tweets.

Det finns många anledningar till att undvika e-post. Först och främst är e-posten än idag en favoritmetod bland angripare som pysslar med nätfiske. Därutöver har e-post låg leveranssäkerhet och är oftast lika öppet för nyfika ögon som vanliga vykort.  E-posten bör därför gå samma öde till mötes som fax, telegram och brevduvor.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi att välja andra kommunikationssätt än e-post när så är möjligt. I företagssammanhang kan samarbetsplattformar som Slack och Microsoft Teams kan ersätta e-posten i stor usträckning. Detta gäller inte bara inom organisationen utan också mellan organisationer. I privatsammanhang har e-postens roll redan börjat fyllas allt mer av chattappar, såsom Signal (rekommenderad), Facebook Messenger och Whatsapp.

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Inkognitoläge i Google Chrome

Inkognitoläget i webbläsaren

Tess frågade sina vänner varför de använder webbläsarens inkognitoläge. Har vännerna rätt uppfattning om inkognitolägets funktion? Lyssna på veckans podd.