Se Teknikhjälpen live idag

”En podd om teknik”, tidigare känd som Slashat, har underhållit svenska tekniknördar sedan 2009. Idag (söndag) spelar de in sitt sista avsnitt, vilket blir ett riktigt maratonavsnitt. Inspelningen startar klockan tolv och pågår fram till tidig kväll. Allting strömmas live och kan följas på Youtube eller Facebook.

I och med att det är poddens sista avsnitt har programledarna bjudit in gäster från några av poddarna som förväntas ta över lyssnarskaran. Tillsammans med gästerna diskuterar programledarna hur olika tekniker har utvecklats under de gångna tio åren och vad som stundar det kommande decenniet. Ni kommer bland annat att få höra Emil Åkered (Sweclockers), Karl Emil Nikka (Bli säker-podden), Ida Blix (99-podden), Peter Esse (Teknikveckan), Fredrik Björeman (Kodsnack och Björeman/Melin) och Två pappor om prylar. Youtubern Joakim Ewenson medverkar också bakom kamerorna.

Finalavsnittet går under namnet Teknikhjälpen. Alla som följer livesändningen har nämligen möjlighet att både ställa frågor och donera pengar till välgörande ändamål. Pengarna som samlas in kommer att fördelas jämnt mellan IT for Children, EFF och Wikimedia. Frågor och donationer swishas till 123-288 23 55 (läs mer på Teknikhjälpens webbsida).

  • Sändningsstart: söndag 24:e mars 12.00
  • Hashtag: #teknikhjälpen

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar