Podd #11: Säker surf på resande fot

Tess är tillbaka från sin semester. Veckans avsnitt handlar därför passande nog om IT-säkerhet på resande fot. Tess och Nikka diskuterar riskerna som finns med publika wifi-nät och förklarar hur bland annat Norwegian lyckas peta in sina informationsrutor på andras webbplatser. Podduon lyfter också behovet av VPN-tjänster och svarar på veckans lyssnarfråga som handlar om Klarna.

Obs! I avsnittet nämner Tess att hon reste till Karibien och att hon där hade tillgång till ”roam-like-home” (d.v.s. möjlighet att surfa på mobilnätet utan extra kostnad). Vi vill förtydliga att detta inte gäller hela Karibien utan enbart specifika karibiska öar (p.g.a. deras postkoloniala kopplingar europeiska länder).

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar