Aprils Windows- och Adobe-uppdateringar

Microsoft underhåller Windows 10 med två typer av uppdateringar: funktionsuppdateringar och säkerhetsuppdateringar (plus diverse buggfixar). De släpper funktionsuppdateringar två gånger per år och säkerhetsuppdateringar på månadsbasis.

De senaste funktionsuppdateringarna har plågats av fördröjningar och vårens planerade sådana utgör inget undantag. Tanken var att den skulle släppas i mars, men som det ser ut nu kommer den inte att dyka upp förrän i maj. Vi återkommer med mer information när den är släppt.

Windows-säkerhetsuppdateringar

När det däremot gäller säkerhetsuppdateringar fungerar Microsofts uppdateringsutrullningsschema som ett välsmort urverk. Den andra tisdagen varje månad dyker säkerhetsuppdateringarna upp, så att de är redo att installeras på onsdagsmorgonen svensk tid. Den här månaden åtgärdar uppdateringarna 74 säkerhetsbrister totalt varav 13 är klassade som kritiska. The Hacker News rapporterar också att två av säkerhetsbristerna redan används i attacker, så det är viktigt att installera uppdateringarna så snart som möjligt.

Windows Update installerar apriluppdateringarna.
Installera aprils säkerhetsuppdateringar för Windows.

Adobe-säkerhetsuppdateringar

Adobe har också släppt sina säkerhetsuppdateringar för månaden. Som vanligt har det upptäckts säkerhetsbrister i Adobe Flash Player som därför behöver uppdateras (eller ännu hellre avinstalleras eftersom Flash-tekniken håller på att fasas ut). Alla som använder Adobe Acrobat (Adobe Reader) behöver också uppdatera sin PDF-visare.

Tips! Läs även Behöver du verkligen Adobe Acrobat Reader?

Slutligen bör alla som använder Adobe Creative Cloud-programmen installera uppdateringarna som nu ligger tillgängliga i Creative Cloud-kontrollpanelen. Tänk på att Acrobat-programmen inte uppdateras genom Creative Cloud-kontrollpanelen även om programmen går att installera därigenom.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar