Podd #18: Kryptera datorn

En låst dator är inte samma sak som en krypterad dator. Skärmlåset hindrar inte tjuvar från att plocka ut datorns hårddisk och läsa ut känsliga filer från den.

I veckans poddavsnitt diskuterar Tess och Nikka vad som krävs för att kryptera datorer (Windows och Mac OS), mobiler och USB-minnen. De varnar också för risker som uppstår vid kassering och försäljning av begagnade produkter med inbyggd lagringsyta. Om lagringsytan inte varit krypterad kan filerna nämligen återskapas, trots att de har raderats och lagringsytan har formaterats.  

Omtalat i avsnittet

Aktivera Windows Sandbox

För att vi ska kunna aktivera Windows Sandbox måste vår dator köra Pro- eller Enterprise-utgåvan av den senaste versionen av Windows 10 (1903 även känd som 19H1). Om vi rätt Windows-utgåva kan vi leta upp Windows Sandbox-miljö i listan över Windows-funktioner, vilken vi når genom att skriva Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner i Startmenyns sökruta. Efter att aktiverat den funktionen och startat om vår dator når vi Windows Sandbox-programmet från Startmenyn.

Dialogrutan för att lägga till Windows-funktioner
Välj att lägga till Windows-funktionen Windows Sandbox-miljö.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar