Säkerhets­uppdateringar juli 2019

Då har månadens patch-tisdag passerat. Det innebär att det finns en hög med uppdateringar att installera på alla Windows-datorer.

Microsoft-uppdateringar

Den här månaden åtgärdar Microsoft 77 sårbarheter varav flera är kritiska. Bleeping Computer och The Hacker News rapporterar att två av sårbarheterna redan används i attacker, vilket innebär att det som vanligt är bråttom att installera uppdateringarna.

Windows Update installerar julis säkerhetsuppdateringar.
Installera månadens säkerhetsuppdateringar!

Uppdateringarna finns i vanlig ordning till Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10. Värt att nämna är att Windows 7 endast har ett halvårs underhåll kvar. Privatpersoner och företag som inte har gått över till Windows 10 bör omedelbart förbereda för en uppgradering.

Läs mer om månadens Microsoft-uppdateringar hos Microsoft.

Adobe-uppdateringar

Bland månadens Adobe-uppdateringar finns det ovanligt nog inga uppdateringar för vare sig Adobe Flash eller Adobe Acrobat Reader. Den här månaden fixar de bara problem i mindre vanligt förekommande program så som Adobe Bridge och Adobe Dreamweaver.

Läs mer om månadens Adobe-uppdateringar hos Adobe.

Fortfarande ingen Mac OS-uppdatering

Apple har fortfarande inte släppt någon Mac OS-uppdatering som åtgärdar Gatekeeper-attacken vi rapporterade om maj. Även om Apple inte följer samma uppdateringschema som Microsoft och Adobe vore det klädsamt om de hade släppt en säkerhetsfix vid det här laget.

I väntan på att Apple åtgärdar säkerhetsbristen påminner vi alla Mac OS-användare om att slå på visning av filändelser och att tänka till en extra gång innan zip-arkiv öppnas. Läs mer om detta i den länkade artikeln.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar