Säkerhets­uppdateringar september 2019

Igår inträffade den månatliga patch-tisdagen. Både Microsoft och Adobe släppte ett gäng uppdateringar som åtgärdar sårbarheter i deras mjukvaror.

Microsofts septemberuppdateringar åtgärdar totalt 79 sårbarheter varav 17 är klassade som kritiska (via Bleeping Computer). Två av sårbarheterna används redan i attacker, vilket gör att det som vanligt är viktigt att uppdatera sina datorer snarast möjligt. Mer information om uppdateringarna finns hos Microsoft.

Windows septemberuppdateringar 2019
Installera månadens säkerhetsuppdateringar.

Uppdateringarna är släppta till Windows 7 och senare. Windows 7 närmar sig nu pensionsåldern och slutar underhållas den 14:e januari nästa år. Windows 7-datorer måste därför uppgraderas till Windows 10 snarast möjligt för att fortsätta underhållas med säkerhetsuppdateringar. Läs mer om detta (och möjligheten att få en gratisuppdatering) i artikeln om förra månadens säkerhetsuppdateringar

Adobes uppdateringar för september omfattar flertalet populära Adobe-program, till exempel Acrobat, Photoshop och Premiere Pro. Adobe har också släppt uppdateringar till gamla Flash, men som vi har sagt tidigare rekommenderar vi snarare att avinstallera Flash. Mer information om uppdateringarna finns hos Adobe.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar