Säkerhetsuppdateringar augusti 2019

Igår inträffade den månatliga patch-tisdagen (andra tisdagen varje månad), vilket innebär att det idag finns en hel hög med uppdateringar att installera. Den här månaden åtgärdar Microsoft hela 96 sårbarheter i allt från Windows till Office. Bleeping Computer skriver att 26 av sårbarheterna är klassade som kritiska, så i vanlig ordning är det viktigt att uppdatera så snart som möjligt. Detaljinformation om månadens säkerhetsuppdateringar finns hos Microsoft.

Augustis säkerhetsuppdateringar för Windows 10.
Installera månadens säkerhetsuppdateringar.

Snart slut för Windows 7 och Office 2010

Uppdateringarna är tillgängliga för Windows 7 och senare samt Office 2010 och senare. Båda dessa produkter närmar sig nu pensionsåldern, så datorer som fortfarande kör dem behöver uppdateras. Windows 7 slutar underhållas 14:e januari 2020 och Office 2010 slutar underhållas 13:e oktober samma år.

Tips! Privatpersoner kunde uppgradera från Windows 7 till Windows 10 utan kostnad fram till juli 2016. Även om det officiellt sett inte ska vara möjligt längre så testade vi så sent som förra månaden att det fortfarande fungerade. Webbtidningen ZDnet skrev också i juni att många läsare rapporterade att de kunde uppgradera gratis men att ett fåtal läsare rapporterat om problem. Ladda ned uppgraderingsverktyget från Microsofts webbplats.

Många Adobe-uppdateringar

Adobe, som hade en ganska lugn patch-tisdag i juli, har en hel drös med uppdateringar den här månaden. De åtgärdar bland annat 76 (!) sårbarheter i Adobe Acrobat-produkterna. Det ger oss anledning till att påminna om att gärna använda en annan PDF-visare än Adobes eller att åtminstone ha operativsystemets inbyggda PDF-visare som förvald sådan.

Bland Adobe-uppdateringarna finns också uppdateringar till de populära Creative Cloud-programmen, till exempel Photoshop och Premiere Pro. Mer information dessa finns hos Adobe.

Obs! Tänk på att Adobe Creative Cloud-kontrollpanelen inte alltid uppdaterar Adobe Acrobat Reader. Det kan finnas uppdateringar trots att kontrollpanelen påstår att programmet är uppdaterat. Öppna Acrobat Reader och välj Kontrollera om det finns uppdateringar från Hjälp-menyn.

Creative Cloud-kontrollpanelen motsäger Acrobat Reader gällande tillgängliga uppdateringar.
Av någon anledning underhåller inte Creative Cloud-kontrollpanelen Acrobat Reader.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar