Podd #40: Välj rätt antivirus

I veckans podd pratar Tess och Nikka om skillnaderna mellan olika klientskydd (”antivirus”) och vad användare bör tänka på vid val av klientskydd till datorn. De diskuterar också skillnaderna mellan traditionella klientskydd och moderna motsvarigheter som använder artificiell intelligens och maskininlärning.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.27 Sluta tjata om Signal
  • 02.29 Ny dataläcka hos Adobe
  • 04.10 Firefox 70 är fantastiskt
  • 09.05 Fel rekommendation hos SVT
  • 11.07 Välj rätt antivirus (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Transparensnotis: I avsnittet rekommenderas klientskydd från bland annat Microsoft, F-secure och Bitdefender. Nikka Systems samarbetar inte med något av nämnda företag. Podden produceras i samarbete med Bredband2 som i sin tur säljer F-secures produkter och vars representant därför inte uttalar sig i frågan. Samarbetet mellan Nikka Systems och Bredband2 är ekonomiskt oberoende (inget företag betalar det andra). Rekommendationerna ges således helt utan ekonomiskt incitament.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar