Windows 10X på Surface Neo
Foto: Microsoft

Podd #59: Tredje gången gillt för Windows?

Microsoft Windows är ett operativsystem som kommer fulladdat av funktionalitet. Det upprätthåller dessutom kompatibiliteten med gammal mjukvara i förvånande stor utsträckning. Tyvärr har dessa fördelar också tillhörande nackdelar, framförallt när det gäller säkerheten. Microsoft har därför försökt att uppfinna Windows på nytt. Första gången var 2012 i samband med lanseringen av Windows RT. 2017 gjorde de ett nytt försök med Windows 10S. Båda gångerna slutade satsningarna som fiaskon. Nu försöker Microsoft för tredje gången när de senare i år lanserar Windows 10X.

I veckans podd diskuterar Tess och Nikka varför Windows RT- och Windows 10S-satsningarna misslyckades. De spår även in i framtiden och funderar över huruvida Windows 10X kommer att lyckas.

Kommer Microsoft att kunna utmana Ipad OS och Chrome OS med Windows 10X? Det faktiska svaret får vi om några år, men redan den här veckan får du en teori från Bli säker-podduon.

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Flash Player är blockerat på bärbar dator.

Podd #103: Inte så flashigt

Adobe Flash är borta och våra webbläsare står helt på egna ben. I veckans poddavsnitt pratar Tess och Nikka om varför det är så bra ur ett säkerhetsperspektiv.