Podd #59: Tredje gången gillt för Windows?

Microsoft Windows är ett operativsystem som kommer fulladdat av funktionalitet. Det upprätthåller dessutom kompatibiliteten med gammal mjukvara i förvånande stor utsträckning. Tyvärr har dessa fördelar också tillhörande nackdelar, framförallt när det gäller säkerheten. Microsoft har därför försökt att uppfinna Windows på nytt. Första gången var 2012 i samband med lanseringen av Windows RT. 2017 gjorde de ett nytt försök med Windows 10S. Båda gångerna slutade satsningarna som fiaskon. Nu försöker Microsoft för tredje gången när de senare i år lanserar Windows 10X.

I veckans podd diskuterar Tess och Nikka varför Windows RT- och Windows 10S-satsningarna misslyckades. De spår även in i framtiden och funderar över huruvida Windows 10X kommer att lyckas.

Kommer Microsoft att kunna utmana Ipad OS och Chrome OS med Windows 10X? Det faktiska svaret får vi om några år, men redan den här veckan får du en teori från Bli säker-podduon.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.41 Bottenbetyg för Google Play Protect
  • 05.51 Patch-tisdag
  • 09.52 Tredje gången gillt för Windows (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar