Uppdateringsikon på Windows-bakgrund
­

Säkerhets­uppdateringar maj 2020

Det är månadens andra tisdag, även kallad patch-tisdag. Microsoft och Adobe har sin vana trogen släppt ett gäng säkerhetsuppdateringar som nu väntar på att bli installerade.

Månadens Microsoft-uppdateringar

Den här månaden åtgärdar Microsoft totalt 111 sårbarheter. Bleeping Computer räknar ihop 13 stycken kritiska sådana, så det är i vanlig ordning viktigt att installera dem snarast. Detaljer kring dessa sårbarheter finns på Microsofts webbplats.  

Microsoft har släppt Windows-uppdateringarna till Windows 8.1 och Windows 10, inklusive version 1709 av Windows 10 som egentligen skulle slutat underhållas förra månaden. På grund av det rådande världsläget förlängde Microsoft underhållet av Windows 10 1709 till oktober 2020.

Installation av maj månads säkerhetsuppdateringar.
Installera månadens säkerhetsuppdateringar snarast möjligt.

Vårens Windows 10-funktionsuppdatering lyser fortfarande med sin frånvaro. Microsoft-kännaren Mary Jo Foley säger sig ha indikationer på att funktionsuppdateringen börjar rullas ut den 28:e maj. Uppdateringen som fram tills nu gått under kodnamnen Windows 10 20H1 och Windows 10 2004 kommer då att få namnet Windows 10 May 2020 Update.

Månadens Adobe-uppdateringar

Med månadens säkerhetsuppdateringar åtgärdar Adobe 24 sårbarheter i sin PDF-läsare Adobe Acrobat. Hälften av sårbarheterna är kritiska, så alla som använder Adobes PDF-läsare måste uppdatera den omedelbart. Uppdateringarna är släppta till Acrobat 2015 och senare. Vi rekommenderar sedan tidigare att i första hand använda operativsystemets inbyggda PDF-läsare istället för Adobes.

Adobe har fortfarande inte har löst uppdatering av Adobe Acrobat via Creative Cloud-kontrollpanelen. Det går inte att förlita sig på uppdateringar där igenom. Öppna istället Acrobat-programmet, klicka på Hjälp och sök efter uppdateringar därifrån.

Mer information om månadens Adobe-uppdateringar finns på Adobes webbplats. Där finns också mer information om förra månadens extrainsatta panikuppdateringar för Adobe Illustrator och Adobe Bridge.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Man med paraply ser Firefox Send-logotypen

Firefox Send kom aldrig tillbaka

I början av sommaren stängdes Firefox Send tillfälligt. Den temporära nedstängningen blev tyvärr en permanent sådan. Fildelningstjänsten kommer inte tillbaka.

Iphone 11 med IOS 14

Podd #86: Nya säkrare IOS 14

IOS 14 är här och gör världens Iphone-användare lite säkrare. I veckans podd presenterar Tess och Nikka de viktigaste säkerhetsnyheterna för Iphone och Ipad.