Podd #77: Lovar runt men håller tunt

2018 presenterade Google sitt Android Enterprise Recommended-program. För att Android-mobiler skulle bli rekommenderade däri behövde mobiltillverkarna förse mobilmodellerna med säkerhetsuppdateringar i minst tre år. I veckans podd undersöker Tess och Nikka huruvida mobiltillverkarna verkligen höll vad de lovade – och resultatet är nedslående.

Vi (Nikka Systems) kontaktade Google Sveriges pressavdelning 2020-06-26 för att berätta om vår upptäckt och se ifall de ville kommentera situationen. Google Sverige har valt att ignorera vår förfrågan.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.25 Inledning
  • 01.21 Patch-tisdag
  • 05.12 Foodora-läckan
  • 10.29 Twitter-attacken
  • 16.07 Android Enterprise Recommended (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.