Android-figur i soptunna
Foto: Depositphotos (bilden är ett montage)

Podd #77: Lovar runt men håller tunt

2018 presenterade Google sitt Android Enterprise Recommended-program. För att Android-mobiler skulle bli rekommenderade däri behövde mobiltillverkarna förse mobilmodellerna med säkerhetsuppdateringar i minst tre år. I veckans podd undersöker Tess och Nikka huruvida mobiltillverkarna verkligen höll vad de lovade – och resultatet är nedslående.

Vi (Nikka Systems) kontaktade Google Sveriges pressavdelning 2020-06-26 för att berätta om vår upptäckt och se ifall de ville kommentera situationen. Google Sverige har valt att ignorera vår förfrågan.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.25 Inledning
  • 01.21 Patch-tisdag
  • 05.12 Foodora-läckan
  • 10.29 Twitter-attacken
  • 16.07 Android Enterprise Recommended (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera