Säkerhets­uppdateringar juli 2021

Månadens patch-tisdag är kommen och i vanlig ordning finns det ett gäng säkerhetsuppdateringar att installera. Den här månaden åtgärdar Microsoft 117 sårbarheter varav 13 är klassade som kritiska. Bleeping Computer rapporterar att nio av sårbarheterna redan var kända och att fyra av dem har setts i aktiva attacker. Det är därför viktigt att installera säkerhetsuppdateringarna snarast möjligt.

Juli månads säkerhetsuppdateringar installeras.
Installera månadens säkerhetsuppdateringar snarast möjligt.

Månadens säkerhetsuppdateringar förändrar inget på underhållsfronten när det gäller Windows- och Office-versioner. Det är därför samma Windows- och Office-versioner som hålls säkra.

  • Windows 8.1
  • Windows 10 1909 och senare
  • Office 2013 för Windows och senare
  • Office 2019 för Mac OS

Adobe

Adobe åtgärdar totalt 29 sårbarheter varav 22 är klassade som kritiska. 19 av sårbarheterna finns i Adobe Acrobat-programmen men även Bridge, Dimension, Framemaker och Illustrator har brister som behöver åtgärdas. Mer information om dessa finns på Adobes webbplats.

Tips! Patch-tisdagen är som vanligt en utmärkt dag att även se över alla andra program på datorn. Installera uppdateringar som ligger på vänt i Microsoft Store eller Mac App Store. Starta program som du använder sällan och välj att leta efter säkerhetsuppdateringar. Avinstallera program som du inte längre behöver.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar