Bli säker på nätet – 15:e oktober

Den 15:e oktober anordnas temadagen Digital idag för tredje året i rad. Förra året medverkade 215 aktörer som tillsammans arrangerade 285 aktiviteter om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Nu har information om årets event börjat sippra ut.

I år arrangerar Internetstiftelsen ett digitalt event vid namn ”Bli säker på nätet”. Det vänder sig framförallt till seniorer och den vuxna allmänheten. Under en fulladdad förmiddag samlas några av Sveriges främsta säkerhetsprofiler för att utbilda om nätfiske, ID-skydd, lösenordshantering och säker e-handel.

Det kostnadsfria eventet anordnas av Internetstiftelsen tillsammans med Polisen, Bank-ID och Svensk handel. På scen står bland annat Internetstiftelsens säkerhetschef Anne-Marie Eklund Löwinder och kriminalkommissarie Jan Olsson från Polisens nationella IT-brottscentrum. Båda talarna har tidigare medverkat i Bli säker-podden (lyssna på avsnitt 127 respektive avsnitt 90).

Namnet till trots är eventet inte relaterat till Bli säker-projektet som vi på Nikka Systems driver. Eventets innehåll är dock direkt relaterat, och med tanke på talarlistan kan vi förbehållslöst rekommendera alla i eventets målgrupp att delta. Ni hittar mer information och anmäler er kostnadsfritt på eventets webbsida.

(Transparensnotis: Jag, Karl Emil Nikka, är frilansskribent hos Internetstiftelsen.)

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar