Podd #169: Din egen molntjänst

För två månader sedan gav vi en introduktion till Nextcloud-projektet. Nextcloud gör att allt från enskilda privatpersoner till stora organisationer kan drifta sina egna molntjänster. Med Nextcloud går det exempelvis att synka filer, skapa bildbibliotek och chatta med kollegor. Vilka funktioner som erbjuds beror på vad administratören väljer att aktivera.

I veckans poddavsnitt fortsätter vi, som utlovat, med vår Nextcloud-genomgång. Den här veckan gästas vi därför av Johan Bernhardsson som är en av Sveriges absolut främsta Nextcloud-experter. Han lotsar oss igenom valen som Nextcloud-nyfikna organisationer står inför ur ett mer tekniskt perspektiv.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.35 Kopior på din data
  • 06.07 Din egen molntjänst (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar