Falska fakturor från Web hosting Solutions 24

I början av året skickade företaget Web hosting Solutions 24 en falsk faktura till oss. De använde en klassisk förvillarmetod där hade utformat ett reklamerbjudande som om det vore en faktura på något vi redan hade beställt. Deras förhoppning var att vi skulle betala ”fakturan” av ren slentrian.

Falsk faktura från Web hosting Solutions 24.
Falsk faktura från Web hosting Solutions 24. Klicka för att visa fullstor bild.

Passande nog gällde fakturan vår domän blisaker.se, alltså en domän som leder till just den här webbplatsen som denna artikel nu publiceras på.

Ursprungligen hade jag inte tänkt skriva något om den falska fakturan. Svensk handel hade redan listat bolaget på sin varningslista. Idag uppmärksammades jag dock på att Web hosting Solutions 24 fortsätter att skicka ut dessa falska fakturor! Jag publicerar därför denna korta notis för att påminna om två saker.

 1. Betala inte fakturan. Det är bara ett erbjudande. Läs tydligt vad som står. Du behöver inte ens bestrida fakturan eftersom den bara är ett erbjudande.
 2. Web hosting Solutions 24 är långt ifrån de enda som tillämpar dessa bedrägliga marknadsföringsmetoder. Granska alla fakturor som du får noggrant. Läs mer om falska fakturor och bluffakturor på Internetstiftelsens webbplats Internetkunskap.

Till råga på allt är erbjudandet från Web hosting Solutions 24 ett dåligt sådant. Inte ens ifall Web hosting Solutions 24 hade varit ett seriöst företag hade erbjudandet varit värt att överväga.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

 1. Jonas Sonberger

  Hej,

  Då jag har ett antal domäner reggade så har jag fått ett sådant “erbjudande” för var och en av dessa. Till dags dato har jag fått tio stycken välformulerade “erbjudande”. Tack för dessa…

  Mest ett irritationsmoment eftersom det är ett så dåligt och billigt försök att lura stressade företagare som inte är observanta.

  Bra att du lyfter fram det Karl Emil!

Kommentar