Bedragare påstår sig ringa från Nikka Systems

Så kallad ”spoofing” är ett välkänt problem. På grund av brister i det föråldrade telefonsystemet kan bedragare ”spoofa” sina uppringarnummer. Det innebär att bedragarna kan ringa från ett helt annat nummer än numret som de ser ut att ringa från.

Spoofing är ett problem som framförallt drabbar banker. Men nu missbrukas tyvärr även Nikka Systems växelnummer (040-960 300) och/eller undertecknads publika pressnummer (0735-181 000) i spoofing-attacker. Bedragarna utger sig för att ringa från Nikka Systems. En av de drabbade personerna som jag har haft kontakt med påstod att bedragarna försökte sälja någon typ av säkerhetstjänst.

Observera! Vi har inga telefonförsäljare. Vi ringer aldrig om du inte har bett oss att ringa. Lägg på luren om du blir uppringd av någon som påstår sig vara jag (Karl Emil Nikka) eller någon som representerar Nikka Systems.

Händelsen är polisanmäld och rapporterad till vår operatör, Tele2. Använd vårt kontaktformulär ifall du misstänker att du har blivit lurad eller vill rapportera ett spoofat samtal.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar