Podd #185: Harmlösa attacker mot Sverige

Under den senaste veckan har svenska organisationer plågats av överbelastningsattacker. Webbplatser tillhörande allt från regioner och lärosäten till transportföretag och mediaföretag har gjorts oåtkomliga. Gruppen som ligger bakom attackerna kallar sig Anonymous Sudan, och i meddelanden på Telegram varnar gruppen för vad de tänker ställa till med i det svenska samhället.

Frågan är bara hur allvarliga dessa attacker är? I veckans podd hävdar Nikka och Peter att attackerna inte alls är så farliga som Anonymous Sudan vill ge sken av. Nikka ifrågasätter därtill ifall Anonymous Sudan överhuvudtaget har några kopplingar till Sudan.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.47 Patch-tisdag
  • 08.34 Ny typ av social manipulation
  • 15.18 Harmlösa attacker mot Sverige

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar