Podd #252: IOS 18 och Apple Intelligence

Den här veckan gick Apples årliga utvecklarkonferens av stapeln. I vanlig ordning presenterade Apple flera nyheter som stärker säkerheten och den personliga integriteten för Iphone-, Ipad- och Mac-användare, till exempel en renodlad lösenordshanterare.

Nyheten som stal fokus var dock Apples presentation av deras kommande AI-lösning. Den är egentligen en kombination av tre olika AI-lösningar: en som körs lokalt, en som körs i Apples moln och en som bara är vanliga ChatGPT.

Till skillnad från konkurrenterna har Apple tänkt till när det kommer till dataskyddet. Apples egen molnbaserade AI-tjänst är byggd för att inte ens Apple ska ha teknisk möjlighet att komma åt datan som användarna skickar dit. I veckans poddavsnitt pratar Peter och Nikka om hur Apple säger sig ha lyckats med detta konststycke. Nikka är imponerad över hur Apple beskriver att deras lösning fungerar men konstaterar att den ändå lyser rött om den granskas utifrån Nextclouds Ethical AI-parametrar.

Kapitel i avsnittet

Omtalat i avsnittet

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar