SJ:s tåg SJ 3000
Foto: SJ

Följdeffekter av SJ-bedrägeriet

Detta är ett tips om en artikel hos Sweclockers. Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

Igår kväll meddelade tågjätten SJ att ett 60-tal kunder har drabbats av ett bedrägeri. De berörda kunderna har förlorat SJ Prio-poäng. Som en extra säkerhetsåtgärd återställer SJ lösenorden till sina 1,3 miljoner kunder, vilket öppnar upp för potentiella nätfiskeattacker. Läs mer om detta i artikeln på Sweclockers.

Kompletterande Bli säker-information

SJ meddelar också att de via ”Min sida” ber sina kunder att regelbundet byta lösenord. Detta är högst olyckligt då periodiska lösenordsbyten är en kontraproduktiv åtgärd (åtminstone bland personer som har goda lösenordsvanor i övrigt). SJ:s rekommendation går rakt emot den rekommendation som såväl Microsoft som Nist-ramverket numera ger. Mer om detta finns att läsa i Bli säker-boken.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Smart belysning som styrs via mobilen.

Det säkra smarta hemmet

I veckans poddavsnitt pratar Nikka med Marko Rajkovic om det säkra smarta hemmet. Vad bör vi tänka på ur ett säkerhetsperspektiv när vi automatiserar våra hem?