Följdeffekter av SJ-bedrägeriet

Detta är ett tips om en artikel hos Sweclockers. Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

Igår kväll meddelade tågjätten SJ att ett 60-tal kunder har drabbats av ett bedrägeri. De berörda kunderna har förlorat SJ Prio-poäng. Som en extra säkerhetsåtgärd återställer SJ lösenorden till sina 1,3 miljoner kunder, vilket öppnar upp för potentiella nätfiskeattacker. Läs mer om detta i artikeln på Sweclockers.

Kompletterande Bli säker-information

SJ meddelar också att de via ”Min sida” ber sina kunder att regelbundet byta lösenord. Detta är högst olyckligt då periodiska lösenordsbyten är en kontraproduktiv åtgärd (åtminstone bland personer som har goda lösenordsvanor i övrigt). SJ:s rekommendation går rakt emot den rekommendation som såväl Microsoft som Nist-ramverket numera ger. Mer om detta finns att läsa i Bli säker-boken.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar