En säker julklapp

Årets julklapp: en säkrare riksdag

Nu är julafton äntligen kommen. Här på Nikka Systems tjuvstartade vi julfirandet och delade ut årets julklapp redan i början av december. Som vi rapporterat om tidigare skänkte vi i år Bli säker-boken till Sveriges samtliga riksdagsledamöter (till ett värde av drygt 50 000 kr).

Vår förhoppning är riksdagsledamöterna har tid att läsa boken nu under julledigheten. Målet med detta är att ge riksdagsledamöterna bättre insikt i IT-säkerhetsfrågorna och på så sätt få upp dem på den politiska agendan. Om vi ska fortsätta ha ett fungerande samhälle och låta Sverige utvecklas som kunskapsnation måste IT-säkerhetsfrågorna tas på allvar.

Boken kan förhoppningsvis också förhindra incidenter som den vi rapporterade om i förrförra veckan där en riksdagsledamot använde samma lösenord till flera tjänster. Våra folkvalda ledamöter måste ha förståelse för vikten av god lösenordshygien och incidenter som den nämnda visar att det finns jobb kvar att göra.

Med dessa ord kvarstår enbart att önska alla våra läsare en riktigt god jul och hopp om att vårt tilltag ger oss alla ett säkrare Sverige 2019.

God jul önskar Nikka Systems.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Smart belysning som styrs via mobilen.

Det säkra smarta hemmet

I veckans poddavsnitt pratar Nikka med Marko Rajkovic om det säkra smarta hemmet. Vad bör vi tänka på ur ett säkerhetsperspektiv när vi automatiserar våra hem?