En säker julklapp
­

Årets julklapp: en säkrare riksdag

Nu är julafton äntligen kommen. Här på Nikka Systems tjuvstartade vi julfirandet och delade ut årets julklapp redan i början av december. Som vi rapporterat om tidigare skänkte vi i år Bli säker-boken till Sveriges samtliga riksdagsledamöter (till ett värde av drygt 50 000 kr).

Vår förhoppning är riksdagsledamöterna har tid att läsa boken nu under julledigheten. Målet med detta är att ge riksdagsledamöterna bättre insikt i IT-säkerhetsfrågorna och på så sätt få upp dem på den politiska agendan. Om vi ska fortsätta ha ett fungerande samhälle och låta Sverige utvecklas som kunskapsnation måste IT-säkerhetsfrågorna tas på allvar.

Boken kan förhoppningsvis också förhindra incidenter som den vi rapporterade om i förrförra veckan där en riksdagsledamot använde samma lösenord till flera tjänster. Våra folkvalda ledamöter måste ha förståelse för vikten av god lösenordshygien och incidenter som den nämnda visar att det finns jobb kvar att göra.

Med dessa ord kvarstår enbart att önska alla våra läsare en riktigt god jul och hopp om att vårt tilltag ger oss alla ett säkrare Sverige 2019.

God jul önskar Nikka Systems.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Barnbarn hjälper mormor med datorproblem.

Podd #87: Hjälp på distans

Hur kan vi hjälpa våra vänner med IT-säkerhetsrelaterade datorproblem på distans? I veckans podd tipsar vi om tre kostnadsfria lösningar för Windows och Mac OS.

Man med paraply ser Firefox Send-logotypen

Firefox Send kom aldrig tillbaka

I början av sommaren stängdes Firefox Send tillfälligt. Den temporära nedstängningen blev tyvärr en permanent sådan. Fildelningstjänsten kommer inte tillbaka.