Februaris Windows-uppdateringar och Explorer-otyg

Igår inträffade Microsofts månatliga patch-tisdag, vilket innebär att det finns en drös uppdateringar att installera så här på onsdagsmorgonen. Bland de totalt 70 åtgärdade säkerhetsbristerna finns bland annat en säkerhetsbrist i Internet Explorer som redan  utnyttjas aktivt av angripare. Detta rapporterar Threatpost.

Windows-uppdateringar februari 2019
Det är dags att uppdatera Windows igen!

Det är beklagligt att Internet Explorer fortfarande används överhuvudtaget. På vissa organisationer tillåts fortfarande den ålderdomliga webbläsaren för att äldre webbaserade system är inkompatibla med moderna webbläsare. Det är just detta stöd för föråldrade tekniker som gör att Internet Explorer inte ska ses som något annat än en kompatibilitetslösning. Denna syn på Internet Explorer delas av Microsoft, något som framgår av ett officiellt blogginlägg från förra veckan.

I Bli säker-boken uppmanar vi alla som fortfarande förlitar sig på Internet Explorer att installera två webbläsare: en som används för dagligt bruk (och är inställd som förvald webbläsare) och Internet Explorer som endast används när stunden kräver det.

Bli säker-bokens summerande syn på webbläsare
Bli säker-bokens summerande syn på webbläsare (kapitel 17.2)

Gårdagen bjöd också på flera uppdateringar från Adobe. Merparten av uppdateringarna åtgärdade säkerhetsbrister i Adobes PDF-visare Acrobat Reader. Detta påminner oss om att överväga den faktiska nyttan av att ha Acrobat Reader på installerad.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar