En podd om teknik intervjuar Karl Emil Nikka
Foto: ur En podd om tekniks maratonsändning

Gårdagens och morgondagens smarta hem

I mars firade den svenska teknikpodden ”En podd om teknik” (tidigare Slashat) tioårsjubileum. Det gjorde de genom att spela in en maratonsändning med gäster från flera andra svenska poddar. Denna inspelning klipptes sedermera upp och publiceras nu på veckobasis som de sista avsnitten från podden. En podd om teknik tackar därefter för sig.

Den här veckan sänds avsnittet där undertecknad (Karl Emil Nikka) pratar om smarta hem. Vi pratar bland annat om hur smarta hem såg ut för tio år sedan (2009). Då var första generationens Tellstick och självlärande 433 MHz-fjärrströmbrytare i ropet. Vi spanar också tio år in i framtiden och funderar över hur det smarta hemmet kommer att utvecklas. Undertecknad konstaterar att framtiden för smarta hem hänger på vilket ansvar produkttillverkarna tar för säkerheten i sina produkter.

Mer information om En podd om tekniks sista avsnitt finns på deras officiella webbplats. Maratonavsnittet visas också i sin helhet på Youtube. Samtalet om smarta hem (d.v.s. veckans poddavsnitt) startar 2:19:12.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Hand som håller sociala medier.

Skydda företagets sociala medier

I veckans poddavsnitt berättar Tess och Nikka hur du ser till att ingen kan kapa företagets sociala medier. Fem enkla tips håller företaget säkert.

Twitter-klistermärken

Skydda företagets Twitter-konto

De svenska Socialdemokraterna har fått sitt Twitter-konto kapat. Så skyddar du ditt och ditt företags Twitter-konto för att aldrig hamna i samma situation.