Gårdagens och morgondagens smarta hem

I mars firade den svenska teknikpodden ”En podd om teknik” (tidigare Slashat) tioårsjubileum. Det gjorde de genom att spela in en maratonsändning med gäster från flera andra svenska poddar. Denna inspelning klipptes sedermera upp och publiceras nu på veckobasis som de sista avsnitten från podden. En podd om teknik tackar därefter för sig.

Den här veckan sänds avsnittet där undertecknad (Karl Emil Nikka) pratar om smarta hem. Vi pratar bland annat om hur smarta hem såg ut för tio år sedan (2009). Då var första generationens Tellstick och självlärande 433 MHz-fjärrströmbrytare i ropet. Vi spanar också tio år in i framtiden och funderar över hur det smarta hemmet kommer att utvecklas. Undertecknad konstaterar att framtiden för smarta hem hänger på vilket ansvar produkttillverkarna tar för säkerheten i sina produkter.

Lyssna på avsnittet på En podd om tekniks webbplats.

Mer information om En podd om tekniks sista avsnitt finns på deras officiella webbplats. Maratonavsnittet visas också i sin helhet på Youtube. Samtalet om smarta hem (d.v.s. veckans poddavsnitt) startar 2:19:12.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar