Podd #22: Mobilrelaterad krisberedskap (och krabbor)

Under veckan fick svenska samhället uppleva konsekvenserna av en omfattande driftstörning hos någon av de stora mobiloperatörerna. I veckans podd pratar därför Nikka och Tess om krisberedskap utifrån ett mobilperspektiv. De går igenom fem goda mobiltips som är extra relevanta inför den stundande sommaren. Här följer en sammanfattning.

  1. Plocka ut SIM-kortet om du inte kan ringa 112.
  2. Använd olika operatörer inom familjen.
  3. Lägg in nödinformation i Krisinformation (Android) eller Medicinskt ID (Iphone).
  4. Slå på batterisparläget direkt när en krissituation inträffar.
  5. Installera UD Resklar-appen inför utlandsvistelser.

Omtalat i avsnittet

De bekräftat drabbade SSD-diskarna

I avsnittet pratas det om SSD-diskar vars Bitlocker-kryptering är bristfällig på grund av en bugg. Följande SSD-diskar har bekräftats att vara drabbade:

Observera att buggen med hög sannolikhet påverkar fler modeller. Vid tveksamheter rekommenderar vi att rådgöra med tillverkaren eller att använda mjukvarubaserad Bitlocker-kryptering alternativt Veracrypt (se länkar ovan). Detta leder tyvärr till en sänkning i skriv- och läsprestanda.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar