Podd #29: Skydda din Nas

En Nas (nätverkslagringsenhet) är fantastisk för att kunna samla att bilder, filmer och dokument på en central plats. De senaste veckorna har vi tyvärr sett ökade attacker där angripare infekterar Nas-enheter med utpressningstrojaner. I veckans poddavsnitt pratar Nikka med Daniel Schwitzky från Linuxpodden om vad Nas-ägare kan göra för att hålla sina Nas-enheter säkra och borta från angriparnas klor. Nikka svarar också på veckans lyssnarfråga från en lyssnare som undrar om det verkligen behövs klientskydd (antivirus) på Iphone och Android-mobiler.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Intro
  • 02.01 Apple pausar Siri-analys
  • 03.01 Nolldagarssårbarhet i KDE Plasma
  • 05.31 Viktiga uppdateringar för Android
  • 08.12 Säkra din Nas
  • 25.52 Antivirus på IOS och Android
  • 30.09 Avslutning

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.