Uppdateringsikon på Windows-bakgrund
­

Säkerhetsuppdateringar oktober 2019

Igår inföll månadens patch-tisdag, vilket innebär att det nu finns färska uppdateringar att installera på alla Windows-datorer. Den här månaden åtgärdar Microsoft totalt 59 sårbarheter varav nio är klassade som kritiska. The Hacker News uppger att ingen av dessa sårbarheter används i befintliga attacker, vilket skiljer sig från förra månaden då två sårbarheten redan utnyttjades. Detta innebär inte att det går att ligga på latsidan. Vi vet av historien att angripare snabbt utvecklar attackmetoder som utnyttjar sårbarheterna på datorer som inte har uppdaterats än.

Mer information om månadens säkerhetsuppdateringar finns att läsa hos Microsoft.

Windows säkerhetsuppdateringar för oktober 2019
Windows säkerhetsuppdateringar för oktober 2019

Microsofts uppdateringar är släppta till Windows 7 och senare. Som vi har påpekat kontinuerligt de senaste månaderna närmar sig Windows 7 pensionsåldern och det är hög tid att uppgradera berörda datorer till Windows 10. Förra månaden uppgav Microsoft själva att det fortfarande fanns över 1,3 miljoner Windows 7-datorer i Sverige (siffran tillkännagavs på Gandalf Roadshow). Det är en problematiskt hög siffra med tanke på att Windows 7 slutar underhållas den 14 januari nästa år.

Vanligtvis brukar Adobe också släppa säkerhetsuppdateringar i samband med patch-tisdagen. Den här månaden utgör ett undantag eftersom Adobe inte släppte en enda säkerhetsuppdatering.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Noova-bedrägeriet på Facebook

Liten powerbank – stor bluff

Powerbanken Noova, som påstås kunna ladda en Iphone X upp till fem gånger, är en bluff och den säljs med bedrägliga metoder. Anmäl annonsen på Facebook.