Bakgrundsbilden för Windows 7
­

Podd #46: Bara en månad kvar

Nu är det bara en månad kvar. Efter den 14:e januari får Windows 7-datorer inga fler säkerhetsuppdateringar. I veckans podd pratar Tess och Nikka om vad som går att göra med dessa datorer efter den 14:e. De kommer fram till att det finns fem alternativ att välja mellan. I avsnittet redogör också Nikka för huruvida Microsoft eller Apple är bäst på att underhålla sina datorer.

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

1 kommentar

 1. Hej,

  Vanligen så gillar jag bli säker podden och tycker att det är många bra tips. Men idag fick jag helspunk 🙂
  Hur kan du rekommendera pensionärer att byta från Win 7 till Ubuntu???? Tror du att de har den minsta aning om vad det innebär? T.ex. att deras office licens inte kommer funka? Att drivrutinerna till deras lilla tittOTryck digitalkamera kommer att fungera?

  Sen är väl det väl drastiskt att säga att en Win 7 maskin måste kopplas ut från nätverket efter 14/1??? Många har bara 1 dator så den är säkert ensam på deras nät, samt:
  1. Om de har en bra router/brandvägg som är uppdaterat så fastnar mkt där
  2. De kan fortfarande uppdatera sina webbläsare chrome/firefox o bli ”säkra”
  3. De kan köra 3:e parts AV samt 3:e parts mjukvarubrandvägg – om de nu verkligen vill ligga kvar med Win 7

  Sen kan det ju finnas mer funktionsrelaterade anledningar att byta så snabbt man kan, t.ex. så kanske ens banks säkerhetslösning inte kommer fortsätta att fungera på Win 7 eller andra ”tjänster” som man är beroende av.

  Denna typ av ”dra alla över en kam” – hårda o kategoriska säkerhets ”tips” gör IMHO ofta mer skada än nytta!
  // Lazze

Kommentera

Man handlar med kort från datorn.

Podd #90: Tänk säkert med Polisen

Den här veckan gästar kriminalkommissarie Jan Olsson från Nationellt IT-brottscentrum Bli säker-podden för att berätta om kortbedrägerier på nätet.

Tänk säkert-logotypen på MSB-bakgrund

Podd #89: Tänk säkert med MSB

Veckans Bli säker-podd gästas av Marianne Rilde Björkman och Jan-Olof Olsson från MSB. De berättar om Tänk säkert-kampanjen och resultatet från undersökningen.