Signal blir bara bättre

Idag fick vår rekommenderade chattapp Signal en välkommen ny funktion. Nu går det, precis som i Facebook Messenger, att reagera på meddelanden som tas emot. Vid markering av ett mottaget meddelande dyker det numera upp en liten bubbla från vilken en av sju olika reaktioner kan väljas.  

Reaktioner i Signal på Android
Alice ger Bobs meddelande ett hjärta.

Reaktionsfunktionen är ett extra välkommet tillskott i stora gruppkonversationer. Utan stödet för reaktioner tvingades användarna att indikera sina reaktioner med uttryck som ”+1”, vilket skapade långa meddelandeserier utan egentligt innehåll. +1-kommentarerna gjorde också att gruppmedlemmarna fick störiga notiser som påkallade uppmärksamhet i onödan. Genom att nu lämna en reaktion i stället för en kommentar notifieras endast den som skickade meddelandet. Gruppens övriga medlemmar slipper notiser och ser först reaktionen när de nästa gång öppnar gruppkonversationen.

Reaktioner är bara en av många användbara funktioner som har tillkommit i Signal under de senaste månaderna. På Android-fronten har Signal fått en funktion för att rensa bland gamla meddelanden och på IOS-fronten har stöd för Ipad tillkommit. Alla plattformar har samtidigt fått stöd för klistermärken. Dessa många småförbättringar har tillsammans gjort Signal till en ännu starkare utmanare till Facebook Messenger och Whatsapp.

Passa på att testa Signal genom att ladda ned appen till din mobil och dator. Signal kostar inte en enda krona och är helt fri från reklam. Mer information om Signal finns i Bli säker-boken. Vi avhandlade också appens förträfflighet i avsnitt 19 av Bli säker-podden.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

 1. Viktigt att påpeka.
  Den här gilla-funktionen har inte släppts till användarna.
  Det finns med i en beta-version för närvarande.
  //PeFr

  1. Karl Emil Nikka

   Tack för återkoppling. Jag ser nu att den skarpa Android-versionen inte har fått uppdateringen än. Den lär lyckligtvis komma när som helst eftersom den skarpa Iphone-versionen fick stödet igår. Jag släppte artikeln så fort jag såg att Iphone-versionen hade uppdaterats men borde kontrollerat Android-versionen först också.

Kommentar