Podd #58: Wifi-attacken Kr00k

Den senaste veckan många medier rapporterat om den wifi-relaterade sårbarheten ”Kr00k”. I veckans podd diskuterar Tess och Nikka hur allvarlig sårbarheten är och vad du som lyssnare måste göra för att hålla dina wifi-anslutningar säkra.

Tillägg: Efter att avsnittet spelades in rapporterade SVT att falsk Corona-information från ”Folkhälsomyndigheten” även sprids i Sverige.

Omtalat i avsnittet

Slå på säkra DNS-uppslag i Firefox

För att aktivera DOH klickar du på Inställningar och skrollar ned till knappen vid Nätverksinställningar. I dialogrutan som visas då kan du bocka i Aktivera DNS över HTTPS och välja vilken DNS-server du vill använda. Observera att långt ifrån alla DNS-servrar stöder DOH än så länge. Mozillas föreslagna DNS-server Cloudflare gör det, vilken du därför också kan använda med fördel.

Anslutningsinställningar i Mozilla Firefox
Aktivera DNS för HTTPS i Mozilla Firefox.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.