USB-minne bredvid hänglås på tangentbord.
Foto: Depositphotos

Podd #88: Krypterade USB-minnen

Vi rekommenderar överlag att aldrig använda USB-minnen när alternativ står till buds. De gånger som vi ändå måste använda USB-minnen är det viktigt att USB-minnena är krypterade. Annars är risken att våra filer hamnar i orätta händer om vi skulle tappa bort ett USB-minne eller glömma att skriva över det innan vi kasserar det. I veckans podd diskuterar Tess och Nikka vilka metoder som kan användas för att kryptera USB-minnen i Windows och Mac OS.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.20 Inledning
  • 01.07 Tänk säkert-föreläsningar
  • 02.00 Utpressare rekryterar
  • 06.19 Problemet med skugg-IT
  • 10.56 Kaffeutpressning
  • 15.44 Krypterade USB-minnen (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Ars Technicas video med den infekterade kaffebryggaren.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera