Iphone 5s fortsätter hållas säker efter sju år

I torsdags släppte Apple IOS 14.2 och Ipad OS 14.2. Dessa uppdateringar finns nu att ladda ned för Iphone 6s respektive Ipad Air 2 och senare. Uppdateringarna åtgärdar bland annat tre sårbarheter som redan används i aktiva attacker. Det är därför lämpligt att installera uppdateringen snarast.

Om du inte redan har installerat uppdateringen kommer du inom kort att få en notis som ber dig att starta om mobilen eller surfplattan. Du kan trigga uppdateringen manuellt genom att öppna Inställningar, välja Allmänt och klicka på Programuppdatering.

Iphone 5s och senare hålls säkra

En glad nyhet är att Apple också har släppt en uppdatering till IOS 12 som åtgärdar de aktivt utnyttjade säkerhetsbristerna. Detta innebär att Apple fortfarande håller Iphone 5s och Iphone 6 säkra, det vill säga mobiler som släpptes hösten 2013 och hösten 2014. De som köpte Iphone 5s i samband med släppet har alltså kunnat använda den mobilen i över sju år. Detta kan ställas i relation till Googles Pixel-mobiler (som är bland de bättre när det kommer till säkerhetsunderhåll) som Google håller säkra i tre år. Många Android-mobiler underhålls ännu kortare tid, något vi senast uppmärksammade i Bli säker-poddens 77:e avsnitt (Lovar runt men håller tunt).

Mer information om veckans säkerhetsuppdateringar för IOS och Ipad OS finns på Apples webbplats.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar