Bra Black Friday-erbjudanden

Black Friday-kampanjerna är igång. Vi har letat upp bra erbjudanden på produkter som vi har rekommenderat till våra Bli säker-läsare och ‑lyssnare under det gångna året. Precis som vanligt är samtliga tips och rekommendationer helt ekonomiskt oberoende. Vi erhåller ingen ersättning för vare sig rekommendationen eller länkningen.

Klientskydd (”antivirus”)

Bitdefender erbjuder 56 % rabatt på sitt klientskydd Bitdefender Total Security. Priset landar då på 350 kr för fem datorer i ett år. Notera att vår rekommendation inte gäller VPN-tjänsten som de också har på kampanj.

F-Secure erbjuder halva priset på sitt klientskydd F-Secure Total. Det skyddar då antingen tre datorer i ett år för 424 kronor eller fem datorer i två år för 799 kronor. I F-Secure Total ingår också VPN-tjänsten Freedome som var vår rekommenderade VPN-tjänst under många år.

Lösenordshanterare

Lastpass erbjuder 40 % rabatt på premiumversionen av sin lösenordshanterare. Årskostnaden landar då på drygt 20 euro. 1password erbjuder halva priset på sitt familjeabonnemang, vilket kan användas för upp till fem familjemedlemmar. Priset landar på 30 US-dollar för ett år.

Bitwarden har tyvärr ingen Black Friday-kampanj, men deras ordinariepris är ändå redan lägst à 10 US-dollar per år.

VPN-tjänster

Som vi skrev i artikeln Vilseledande VPN-erbjudanden inför Black Friday finns det många dåliga VPN-erbjudanden. Vår rekommenderade VPN-tjänst Mullvad VPN har tyvärr aldrig kampanjer av ren princip. F-Secure erbjuder däremot 50 % rabatt på sin VPN-tjänst Freedome. Den var vår rekommenderade VPN-tjänst under många år och den är fortfarande en bra sådan. Freedome för tre enheter i ett år kostar 232 kronor medan fem enheter i två år kostar 447 kronor.

Säkerhetsnycklar

Yubico ger 20 euro rabatt vid köp av två säkerhetsnycklar, till exempel nya Yubikey 5C NFC. Som vi förklarade i artikeln om problemet med Webauthn bör säkerhetsnycklar som Yubikeys alltid användas parvis för att inte riskera utelåsning.

  • Yubicos Black Friday-erbjudande

Fler tips

Medlemmarna i Säkerhetsbubblan har också tipsat om kampanjpriser på produkter som de gillar. Besök Säkerhetsbubblans Black Friday-tråd för att ta del av dessa tips (kräver kostnadsfritt medlemskap).

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar