Podd #97: Säkra meddelanden för alla

Den här veckan har vi glada nyheter till alla Android-användare som har varit avundsjuka på Iphone-användarnas Imessage-lösning. Via Imessage skickar Iphone-användare end-to-end-krypterade meddelanden till varandra, alltså meddelanden som ingen utomstående har möjlighet att läsa.

Nu lanserar Google en liknande lösning som gör att alla Android-användare kan kommunicera med varandra på ett lika säkert sätt. Lösningen är än så länge i beta-stadiet, men när den är klar kommer konversationer mellan Android-användare att end-to-end-krypteras automatiskt när så är möjligt.

Med både Imessage och Googles nya lösning på plats blir end-to-end-kryptering de facto standard. Det är så vi kommer att kommunicera med varandra utan att ens behöva förstå innebörden av det. Tyvärr kvarstår ett sista problem att lösa: kommunikationen mellan de två konkurrerande operativsystemen. Tess och Nikka har lyckligtvis ett förslag på lösning i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.13 Bitcoin-bedrägerier på Twitter
  • 08.24 Allvarlig sårbarhet i Iphone
  • 13.02 Säkra meddelanden för alla

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

  1. Edvin Hellberg

    Hej, i Samsungs meddelande-app fick jag upp att man kunde använda Googles chattfunktioner. Betyder det att jag kommer få stöd för Google RCS?

    MVH Edvin 10år

Kommentar