Två barn som pratar via burktelefoner.
Foto: Depositphotos

Podd #97: Säkra meddelanden för alla

Den här veckan har vi glada nyheter till alla Android-användare som har varit avundsjuka på Iphone-användarnas Imessage-lösning. Via Imessage skickar Iphone-användare end-to-end-krypterade meddelanden till varandra, alltså meddelanden som ingen utomstående har möjlighet att läsa.

Nu lanserar Google en liknande lösning som gör att alla Android-användare kan kommunicera med varandra på ett lika säkert sätt. Lösningen är än så länge i beta-stadiet, men när den är klar kommer konversationer mellan Android-användare att end-to-end-krypteras automatiskt när så är möjligt.

Med både Imessage och Googles nya lösning på plats blir end-to-end-kryptering de facto standard. Det är så vi kommer att kommunicera med varandra utan att ens behöva förstå innebörden av det. Tyvärr kvarstår ett sista problem att lösa: kommunikationen mellan de två konkurrerande operativsystemen. Tess och Nikka har lyckligtvis ett förslag på lösning i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.20 Inledning
  • 01.13 Bitcoin-bedrägerier på Twitter
  • 08.24 Allvarlig sårbarhet i Iphone
  • 13.02 Säkra meddelanden för alla

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

1 kommentar

  1. Edvin Hellberg

    Hej, i Samsungs meddelande-app fick jag upp att man kunde använda Googles chattfunktioner. Betyder det att jag kommer få stöd för Google RCS?

    MVH Edvin 10år

Kommentera

Android-mobil med Instagram

Podd #109: SecurityLifeHacks

Veckans podd gästas av eldsjälarna bakom Instagram-kontot SecurityLifeHacks. De delar med sig av sina bästa IT-säkerhetsrelaterade ”life hacks”.