Podd #119: Hitta saker på gott och ont

Airtags, Smartags och Tiles är exempel på så kallade trackers. Det är små spårningsbrickor som gör det lätt att hitta nycklarna när de har fastnat mellan soffkuddarna eller att hitta väskan när den har kommit bort på flygplatsen. Tack vare den strömsnåla tekniken Bluetooth LE (tidigare kallad Bluetooth Smart) kan dessa trackers göras väldigt små och ändå ha en batteritid på över ett år.

Med anledning av att Apple precis har börjat sälja sina Airtags dedikerar Tess och Nikka veckans poddavsnitt till trackers. Det visar sig nämligen att trackers-trenden också har en baksida. Det är inte bara nycklar och väskor som trackers kan hålla koll på. Samma trackers kan också användas för att spåra människor.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.07 Spara Instagram-bilder
  • 03.14 Flubot attackerar Android (π)
  • 06.47 Facebook stoppar Signal-annonser
  • 10.52 Hitta saker på gott och ont (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar