Podd #116: Infektera gamers

Angripare har hittat ett kreativt sätt att infektera gamers: de lurar sina offer att infektera sig själva. I forum på nätet tipsar angriparna om hur deras ”fuskappar” ska ge spelarna fördelar, exempelvis oändligt med ammunition i det populära krigsspelet Call of Duty. Fuskapparna är i själva verket skadeprogram som ger angriparna fjärråtkomst till de infekterade datorerna.

I veckans poddavsnitt pratar Tess och Nikka om sociala manipulationsattacker mot gamers. Podduon ger handfasta tips om vad föräldrar bör tänka på och vad de bör berätta för sina barn så att inte barnen låter sig luras. Poddavsnittet är dock värt att lyssna på för gamers i alla åldrar. Även vuxna verkar gladeligen låta sig infekteras.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 00.42 Aprils säkerhetsuppdateringar
  • 05.20 HTTPS som förval i Chrome
  • 09.37 Infektera gamers (veckans huvudämne)
  • 27.14 Veckans lyssnarfråga

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

  1. Måste bara få säga att ni är så bra! Förutom det självklara att ni är oerhört kunniga och pålästa, har ni en avväpnande och respektfull ton gentemot oss som slarvar med säkerhet. Extra plus för att ni inte slarvigt rekommenderar filter och övervakning till föräldrar! Det är ju annars standard. Heja er!

Kommentar