Podd #136: Falska virus­varningar på mobilen

En återkommande fråga i tekniska supportforum berör falska virusvarningar på mobilen. Plötsligt har det börjat dyka upp notiser och kalenderinlägg som varnar för att mobilen har blivit infekterad eller hackad. I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Tess och Nikka om hur bedragare sprider dessa falska virusvarningar och om hur osannolikt det är att dagens mobiler blir infekterade. Podduon leker också den oerhört roliga ”gissa domänen-leken” (den är inte speciellt rolig egentligen).

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 00.50 Skicka inte, klicka inte
  • 07.33 Ny funktion till gamla Androider
  • 12.38 Falska virusvarningar på mobilen (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.