Bitwardens nya kontoväxlare

I början av januari skrev vi om hur Bitwarden har börjat erbjuda kostnadsfria familjekonton till användare som har Bitwarden Enterprise på jobbet. Detta är ett led i att få fler personer att använda Bitwarden för både privat bruk och arbetsbruk. Personer som vill göra det bör ha två separata Bitwarden-konton, så att de inte blandar sina privata lösenord med jobbets lösenord i samma lösenordsvalv.

Nu har Bitwarden tagit nästa steg i processen. Den senaste versionen av skrivbordsappen kan hantera två Bitwarden-konton samtidigt (egentligen upp till fem konton samtidigt). Det gör att användare kan växla mellan sitt privata lösenordsvalv och sitt arbetslösenordsvalv utan att behöva logga ut. Den nya funktionen är tillgänglig för Windows, Mac OS och Linux, både för molnbaserade och egenhostade Bitwarden-lösningar.

Bitwardens skrivbordsapp visar menyalternativet för att lägga till ytterligare ett Bitwarden-konto.
Nu går det att lägga till fler Bitwarden-konton i skrivbordsappen.

Dubbla webbläsarprofiler

Bitwarden kommer även att lägga till stöd för kontoväxling i webbläsartilläggen. Vi rekommenderar dock att de som använder samma dator för privatbruk och arbetsbruk skapar två profiler i sin webbläsare: en profil för privatlivet och en profil för jobbet. Då blandas varken aktiva inloggningar eller webbhistorik mellan de två profilerna. Efter den senaste uppdateringen av Bitwardens skrivbordsapp fungerar dessutom funktionen för biometrisk upplåsning i båda webbläsarprofilerna samtidigt, även om de låser upp olika lösenordsvalv.

Stöd för multipla profiler finns i alla moderna webbläsare förutom Safari. Microsoft Edge har till och med en funktion som automatiskt växlar mellan den privata profilen och jobbprofilen baserat på vilken webbplats som besöks.

Mobilappen uppdateras snart

Ett problem som kvarstår är Bitwarden-apparna för IOS och Android. De saknar än så länge stöd för flera Bitwarden-konton. Detta är dock ett övergående problem. Bitwarden kommer att begåva apparna med stöd för kontoväxling inom kort. Enligt deras roadmap siktar de på att bli klara under första halvåret 2022.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar