Podd #200: Elaka Android-appar

Det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln bland appar i Google Play. Bra och pålitliga appar brukar känne­tecknas av stora installations­baser och många goda omdömen. Detta har även världens angripare börjat ta i beaktning. De senaste veckorna har vi fått flera exempel på hur uthålliga angripare har delat upp sina attacker i flera steg. Först laddade angriparna upp bra och användbara appar till Google Play. Dessa appar tillskansade sig stora användar­skaror och bra betyg. Några månader senare släppte angriparna spion­programs­preparerade uppdateringar till dessa appar.

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Peter och Nikka om de senaste rapporterna kring skadliga Android-appar. Podduon tar också en tillbaka­blick på hur Google har förbättrat Android genom åren för att minska riskerna och begränsa skadorna som illasinnade Android-appar kan orsaka.

Kapitel i avsnittet

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

  1. Marcus Ingelborn

    Tack för ännu ett trevligt avsnitt. Jag tog referensen och hoppas att nästa avsnitt blir “Skapad” 😉
    Ser fram emot att höra vad ni har att säga om GrapheneOS. Jag använder det själv men missat konflikten ni nämner.

    1. Karl Emil Nikka

      Hehe. Jepp. På fredag kommer avsnitt 201 att vara 201:at. Jag fortsätter att hålla ett vakande öga på vad som händer i Graphene OS-projektet. De har än så länge inte slängt ut mig från deras Matrix-instans. Förhoppningsvis blir spektaklet bara en parentes i historien.

Kommentar