Podd #230: Året som gick 2023

2023 går mot sitt slut. Årets sista poddavsnitt dedikeras traditions­enligt till att följa upp profetiorna som myntades vid årets start. Slog passkeys igenom? Reste sig Firefox ur elden? Blev det problem med push-notiser på IOS? Blev Bing bra? Skedde det några framsteg över Atlanten?

Kapitel i avsnittet

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

 1. Håkan Sjögren

  Angående passkeys och användarvänlighet.
  I Apples lösning kan man se en lista över de privata nycklarna och redigera namn samt ta bort nycklar -finns hos Inställningar/Lösenord. Men för Android hittar jag inte hur man på liknande vis kan hantera de privata nycklarna.
  I Chrome lösenordshanterare ser man nycklar man sparat om man inte använder 1password och inte har “Använd nycklar på dina Apple-enheter” markerat. Är det man ser där den privata nyckeln?

  Kan man i Android se och hantera den privata nyckeln utan att använda Chrome lösenordshanterare? I så fall var i Android inställningar?

  Med vänliga hälsningar
  Håkan Sjögren

Kommentar