Intervju: Så startade Nikka Systems

Som vi rapporterat om tidigare är vi i Sverige bortskämda med hela fyra olika IT-säkerhetspoddar. En av dem heter kort och gott ”IT-säkerhetspodden” och drivs av Mattias Jadeskölds och Erik Zalitis. I veckans avsnitt intervjuar de mig (Karl Emil Nikka) om min roll i IT-säkerhetsbranschen. Jag berättar bland annat om bakgrunden till Nikka Systems, målsättningen med Bli säker-projektet och kunskapsskulden inom IT-säkerhet som svenska samhället lider av.

Mattias och Erik har tidigare intervjuat andra profiler från den svenska IT-säkerhetsbranschen. För några veckor sedan gästades de av Åsa Schwarz som skrivit De 7 nycklarna (romanen som vi skickade till svenska riksdagsledamöter i somras). I den boken figurerar en fiktiv person vars ansvarsområde påminner om Anne-Marie Eklund Löwinders (som också blivit intervjuad i IT-säkerhetspodden).

Lyssna på avsnitt 18 av IT-säkerhetspodden

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar