Karl Emil Nikka i IT-säkerhetspodden

Intervju: Så startade Nikka Systems

Som vi rapporterat om tidigare är vi i Sverige bortskämda med hela fyra olika IT-säkerhetspoddar. En av dem heter kort och gott ”IT-säkerhetspodden” och drivs av Mattias Jadeskölds och Erik Zalitis. I veckans avsnitt intervjuar de mig (Karl Emil Nikka) om min roll i IT-säkerhetsbranschen. Jag berättar bland annat om bakgrunden till Nikka Systems, målsättningen med Bli säker-projektet och kunskapsskulden inom IT-säkerhet som svenska samhället lider av.

Mattias och Erik har tidigare intervjuat andra profiler från den svenska IT-säkerhetsbranschen. För några veckor sedan gästades de av Åsa Schwarz som skrivit De 7 nycklarna (romanen som vi skickade till svenska riksdagsledamöter i somras). I den boken figurerar en fiktiv person vars ansvarsområde påminner om Anne-Marie Eklund Löwinders (som också blivit intervjuad i IT-säkerhetspodden).

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Hand som håller sociala medier.

Skydda företagets sociala medier

I veckans poddavsnitt berättar Tess och Nikka hur du ser till att ingen kan kapa företagets sociala medier. Fem enkla tips håller företaget säkert.

Twitter-klistermärken

Skydda företagets Twitter-konto

De svenska Socialdemokraterna har fått sitt Twitter-konto kapat. Så skyddar du ditt och ditt företags Twitter-konto för att aldrig hamna i samma situation.