Karl Emil Nikka i IT-säkerhetspodden
­

Intervju: Så startade Nikka Systems

Som vi rapporterat om tidigare är vi i Sverige bortskämda med hela fyra olika IT-säkerhetspoddar. En av dem heter kort och gott ”IT-säkerhetspodden” och drivs av Mattias Jadeskölds och Erik Zalitis. I veckans avsnitt intervjuar de mig (Karl Emil Nikka) om min roll i IT-säkerhetsbranschen. Jag berättar bland annat om bakgrunden till Nikka Systems, målsättningen med Bli säker-projektet och kunskapsskulden inom IT-säkerhet som svenska samhället lider av.

Mattias och Erik har tidigare intervjuat andra profiler från den svenska IT-säkerhetsbranschen. För några veckor sedan gästades de av Åsa Schwarz som skrivit De 7 nycklarna (romanen som vi skickade till svenska riksdagsledamöter i somras). I den boken figurerar en fiktiv person vars ansvarsområde påminner om Anne-Marie Eklund Löwinders (som också blivit intervjuad i IT-säkerhetspodden).

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Barnbarn hjälper mormor med datorproblem.

Podd #87: Hjälp på distans

Hur kan vi hjälpa våra vänner med IT-säkerhetsrelaterade datorproblem på distans? I veckans podd tipsar vi om tre kostnadsfria lösningar för Windows och Mac OS.

Man med paraply ser Firefox Send-logotypen

Firefox Send kom aldrig tillbaka

I början av sommaren stängdes Firefox Send tillfälligt. Den temporära nedstängningen blev tyvärr en permanent sådan. Fildelningstjänsten kommer inte tillbaka.