Podd #12: Falska uppringarnummer och bluffsamtal

I veckans poddavsnitt pratar Tess och Nikka om hur lätt det är att fejka ett telefonnummer och vilka konsekvenser som det kan få. I och med att våra telefoners nummerpresentatörer är lättlurade går det inte att lita på numret som står däri. Bara för att det är bankens nummer som visas är det alltså inte säkert att det är en banktjänsteman på andra sidan linjen.

Veckans lyssnarfråga handlar om vad hänglåset i Gmail egentligen innebär. Betyder ett hänglås att e-posten överförs säkert? Betyder hänglåset rent av att våra mejl inte alls är lika vidöppna för nyfikna ögon som vykorten Nikka gärna liknar dem vid?

Gmail visar att mejlets säkerhetsnivå är "Standardkryptering (TLS)".
Gmail säger att mejlet har överförts med standardkryptering (TLS).

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar