Podd #25: Allt om Mobilt Bank-ID

Mobilt Bank-ID har blivit synonymt med digital legitimering. Utan Mobilt Bank-ID hade vi fortfarande behövt krångliga bankdosor för att logga in på banken, swisha pengar till vänner och göra ärenden hos Skatteverket. Det råder inga tvivel om att Mobilt Bank-ID har blivit en succé hos allmänheten, men lösningen har tyvärr också blivit populär i kriminella kretsar. I veckans poddavsnitt pratar Tess och Nikka om Mobilt Bank-ID:s för- och nackdelar.  

Tidskoder i avsnittet

  • 01.35 Månadens säkerhetsuppdateringar
  • 02.34 7-elevens lösenordsåterställning
  • 04.34 Webbkameraskandalen hos Zoom
  • 10.46 Bank-ID
  • 24.21 Veckans lyssnarfråga

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.