Podd #133: Linkedin läcker

Linkedin är en fantastisk plats för att dela allt från platsannonser till bilder på mysiga hemmakontor. Men informationen som vi delar där är inte bara intressant för kollegor, kunder och leverantörer. Linkedin är också en skattkammare för nyfikna angripare som vill kartlägga oss och verksamheten som vi jobbar i. Informationen som vi delar ger angriparna insikten de behöver för att kunna utföra riktade och relevanta nätfiskeattacker mot oss. I veckans podd varnar vi därför för vanliga misstag och förklarar hur ett simpelt foto av datorskärmen kan vara guld värt i angriparnas ögon.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.01 Uppdateringar
  • 02.15 Apple pausar planerna
  • 06.08 Säkerhetsunderhåll i sju år
  • 09.40 Protonmail lämnade ut IP-adress
  • 14.35 Linkedin läcker (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns inom kort också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.