Podd #214: Säkra second brains

Förra veckans poddavsnitt handlade om säkra antecknings­appar av det traditionella slaget. Veckans poddavsnitt följer upp med en genomgång av så kallade second brain-antecknings­appar. Det är antecknings­appar som låter dig länka ihop anteckningarna, så att helheten av dina anteckningar blir mer givande än alla anteckningar var för sig.

Som exempel används den säkra antecknings­appen Obsidian, vilken även löser portabilitets­problematiken. Genom att spara anteckningarna i individuella råtextfiler säkerställer Obsidian att du alltid kommer att kunna läsa dina anteckningar, även dagen då någon ny app har konkurrerat ut Obsidian.

I veckans poddavsnitt demonstrerar också Peter och Nikka hur bra Elevenlabs nya AI-röstklonare fungerar. Nikka passar även på att, ytterligare en gång, döda myten om att mobilen tjuvlyssnar för att servera oss relevanta annonser.

Kapitel i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 00.20 Röstkloning, nu på svenska
  • 08.09 Tjuvlyssnar mobilen?
  • 23.26 Säkra second brains

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar