Podd #37: Utpressning som business

I veckans podd avslutar Tess och Nikka avsnittsserien om olika typer av skadeprogram. De diskuterar hur kryptovalutor har gjort livet lättare för de digitala utpressarna. Innan kryptovalutor slog igenom tvingades de digitala skurkarna att ta betalt i exempelvis förladdade Ukash-kontokort som offren uppmanades att köpa på Pressbyrån eller 7-eleven. Nu kan offren instrueras att betala i Bitcoin, vilket gör hela betalförloppet enklare och möjligt att automatisera. Det är därför högst sannolikt att utpressningsattacker är här för att stanna.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Intro
  • 01.22 Apple underhåller IOS 12
  • 02.14 Onedrive missar målet
  • 06.54 Windows- och Mac OS-uppdateringar
  • 11.47 Nytt hopp för PGP
  • 13.25 Utpressning som business

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras i samarbete med.

Denna artikel är publicerad under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.