Podd #129: Windows 11

När Windows 10 lanserades sades det bli den slutliga versionen av Windows. Windows 10 skulle i stället underhållas löpande med två stora funktionsuppdateringar per år. Den nya underhållsmodellen visade sig varken vara efterfrågad av användarna eller lättare för Microsoft att leva upp till. I höst släpper Microsoft därför ersättaren, Windows 11, som kommer att funktionsuppdateras en gång per år.

I veckans podd pratar Tess och Nikka om vilka förbättringar som Windows 11 för med sig på säkerhetsfronten. Det rör sig bland annat om en helt ny Microsoft Store för distribution av appar och en lång lista med nya säkerhetskrav på datorns hårdvara. De nya kraven gör samtidigt att långt ifrån alla datorer kommer att kunna uppgraderas till Windows 11, trots att datorerna egentligen har prestandan som krävs.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 00.54 E-boks slarvar med säkra anslutningar
  • 06.56 Gmail inför Bimi
  • 10.54 Julis patch-tisdag
  • 12.27 Windows 11 (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar