Kombinationslås
Foto: Pixabay

Podd #2: Lösenordstips och bluff-SMS

Vad är egentligen ett bra lösenord och vilka lösenordsrekommendationer är i själva verket bara gamla myter? I veckans poddavsnitt guidar Karl Emil Nikka och Tess Hamark dig i lösenordstipsdjungeln och berättar vad de aktuella rekommendationerna säger. Veckans lyssnarfråga handlar om ett bluff-SMS som såg ut att komma från Ica, men i själva verket kapade kreditkortsinformation.  

Omtalat i avsnittet

Vi har rapporterat om bluff-SMS många gånger tidigare. Läs mer om hur liknande bluffar har skickats ut i Ikeas, SF-bios och Elgigantens namn. Läs gärna också mer om lösenordsläckor i Bli säker-bokens fjärde kapitel som kan laddas ned gratis från bokens webbsida. Bredband2 har också bloggat om Troy Hunts fantastiska tjänst Have I Been Pwned? som listar alla kända lösenordsläckor som din e-postadress har funnits med i.

Bluff-SMS:et som veckans lyssnarfråga handlar om.

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Man handlar med kort från datorn.

Podd #90: Tänk säkert med Polisen

Den här veckan gästar kriminalkommissarie Jan Olsson från Nationellt IT-brottscentrum Bli säker-podden för att berätta om kortbedrägerier på nätet.

Tänk säkert-logotypen på MSB-bakgrund

Podd #89: Tänk säkert med MSB

Veckans Bli säker-podd gästas av Marianne Rilde Björkman och Jan-Olof Olsson från MSB. De berättar om Tänk säkert-kampanjen och resultatet från undersökningen.