Podd #2: Lösenordstips och bluff-SMS

Vad är egentligen ett bra lösenord och vilka lösenordsrekommendationer är i själva verket bara gamla myter? I veckans poddavsnitt guidar Karl Emil Nikka och Tess Hamark dig i lösenordstipsdjungeln och berättar vad de aktuella rekommendationerna säger. Veckans lyssnarfråga handlar om ett bluff-SMS som såg ut att komma från Ica, men i själva verket kapade kreditkortsinformation.  

Omtalat i avsnittet

Vi har rapporterat om bluff-SMS många gånger tidigare. Läs mer om hur liknande bluffar har skickats ut i Ikeas, SF-bios och Elgigantens namn. Läs gärna också mer om lösenordsläckor i Bli säker-bokens fjärde kapitel som kan laddas ned gratis från bokens webbsida. Bredband2 har också bloggat om Troy Hunts fantastiska tjänst Have I Been Pwned? som listar alla kända lösenordsläckor som din e-postadress har funnits med i.

Bluff-SMS:et som veckans lyssnarfråga handlar om.

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar