Kombinationslås
Foto: Pixabay
Bli säker-podden

Lösenordstips och bluff-SMS

Vad är egentligen ett bra lösenord och vilka lösenordsrekommendationer är i själva verket bara gamla myter? I veckans poddavsnitt guidar Karl Emil Nikka och Tess Hamark dig i lösenordstipsdjungeln och berättar vad de aktuella rekommendationerna säger. Veckans lyssnarfråga handlar om ett bluff-SMS som såg ut att komma från Ica, men i själva verket kapade kreditkortsinformation.  

Omtalat i avsnittet

Vi har rapporterat om bluff-SMS många gånger tidigare. Läs mer om hur liknande bluffar har skickats ut i Ikeas, SF-bios och Elgigantens namn. Läs gärna också mer om lösenordsläckor i Bli säker-bokens fjärde kapitel som kan laddas ned gratis från bokens webbsida. Bredband2 har också bloggat om Troy Hunts fantastiska tjänst Have I Been Pwned? som listar alla kända lösenordsläckor som din e-postadress har funnits med i.

Bluff-SMS:et som veckans lyssnarfråga handlar om.

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Inkognitoläge i Google Chrome

Inkognitoläget i webbläsaren

Tess frågade sina vänner varför de använder webbläsarens inkognitoläge. Har vännerna rätt uppfattning om inkognitolägets funktion? Lyssna på veckans podd.