Podd #131: Mer fulspel i VPN-branschen

För två år sedan intervjuade vi Steffen Langhammer som driver webbplatsen skadligkod.se. Han hade upptäckt att många VPN-testsajter i själva verket var förtäckta reklamwebbplatser. Problemet med sponsrade recensioner kvarstår än idag, men det är inte det enda fulspelet som förpestar VPN-branschen. Den här veckan avslöjar vi hur en av världens största VPN-tjänster, NordVPN, blåser upp sina priser för att sedan kunna erbjuda galet stora rabatter. Vår granskning visar att deras kampanjpriser snarare är ordinariepriser.

I veckans podd pratar vi också om Razers spelmöss som kan fungera likt en ”USB-huvudnyckel till Windows”, Apples lösenordshanterare som har blivit användbar på Windows samt sårbarheterna i Realteks mjukvara som påverkar nätverksprodukter från 65 olika tillverkare.

Tidskoder i avsnittet

  • 00:00 Inledning
  • 01.13 Razers sårbara installationsapp
  • 09.43 Icloud-nyckelringen på Windows
  • 13.07 Sårbara IOT-prylar
  • 17.35 Mer fulspel i VPN-branschen (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar